top of page
IMG_3378_FINISHED.jpg

EKONOMSKA FAKULTETA

BARVE FLAMENKA

4 december 2018

bg-logo.gif

Na Ekonomsko fakulteto se je 4. decembra 2018 ‘vselilo’ 55 plesalk flamenka – v spremstvu glasbe in plesnega nastopa plesalke Gaje Natlačen. Govorim namreč o slikah diplomirane slikarke Slavice Štrukelj Kokoravec, ki so tokrat obarvale galerijo Ekonomske fakultete. Žive, barvite, plesoče in več kot očitno izdelane s strastjo.

Ob srečanju z umetnico me je zanimala drugačna plat slikarstva kot le lazurni nanosi akrilnih barv na platno. Kot študentka Ekonomske fakultete in podjetnica sem na nek način v slikarki prepoznala tudi podjetnico, čeprav se sama ne vidi tako. In vendar sva po tem, ko sva zaplesali v pogovor, ugotovili, da jo na njeni poti spremlja tudi delo s področja poslovanja, kot je na primer marketing, PR, logistika, sodelovanje z galeristi in seveda tudi finance, katerim se pravzaprav ne izogne nihče. Po tem, ko sem imela priložnost v živo spoznati slikarko Štrukelj Kokoravec, bi njenemu delu zagotovo pripisala uspeh, zato nikakor nisem mogla mimo vprašanja, kaj je njen ključ do uspeha: »Najprej izhajaj iz sebe, delaj tisto, kar znaš, in kar delaš, delaj z ljubeznijo.«

Razstava »Barve flamenka« je zadnja v vrsti približno 50 samostojnih razstav, ki jih je umetnica pripravila v preteklih desetih letih. V zadnjem času se ji je na umetniški poti pridružila tudi hči Leya in skupaj sta ustvarili Ples energij, za katerega Štrukelj Kokoravčeva pravi: »Zame energije plešejo, mi plešemo, življenje pleše okrog nas, kolikor si ga dovolimo vzeti, in tako je nastal Ples energij.« Da njene slike niso le lepe, temveč resnično posebne, potrjuje certifikat inštituta BION, ki na podlagi slepe študije potrjuje, da imajo njene slike dejansko zdravilni učinek.

Dve udeleženki otvoritve sta mi zaupali, da sta navdušeni nad barvitim izborom plesočih teles, ki jih je slikarka upodobila. Majda N., ki umetnico tudi osebno pozna, je izpostavila, da ta razstava pravzaprav na nek način upodablja umetnico samo, saj je njeno življenje zelo barvito in polno plesa.

Torej, vsi ljubitelji umetnosti, vabljeni na ogled plesočih Andaluzijk, ki bodo v galeriji EF do začetka januarja. Verjamem, da bodo pozitivno obarvale december tudi vam. Če pa se v katero izmed njih še posebej zagledate, seveda obstaja možnost, da vam obarva tudi vaš dom.

Danica Tajčman, EFnews

Članek na povezavi: http://efnet.si/2018/12/otvoritev-razstave-slavica-strukelj-kokoravec-barve-flamenka/

bottom of page