top of page
10009760_674147075965150_28443807_n.jpg

MINISTRSTVO ZA OBRAMBO

MORS 21. marec 2014

Na Ministrstvu za obrambo smo danes, 12. marca, odprli razstavo umetniških del Čista energija slikarke Slavice Štrukelj Kokoravec. 

Zbrane je ob odprtju nagovoril generalni direktor Direktorata za obrambne zadeve Rolando Žel, ki je poudaril, da je vesel, da prav na gregorjevo gostimo razstavo, ki nosi energetsko močno sporočilo. Spomnil je še na vzornika delujočih v obrambnem sistemu, generala Maistra, ki se je ob svoji vojaški in državotvorni karieri posvečal tudi poeziji in slikarstvu. Generalni direktor Žel je tudi poudaril, da je Ministrstvo za obrambo odprto za kulturo in umetnost ter da nam je v čast, da umetnikom različnih zvrsti lahko ponudimo priložnost, da svoja dela razstavijo in ponudijo na ogled zaposlenim na ministrstvu in v Slovenski vojski, pa tudi širši javnosti. 

O umetnostnem izrazu slikarke Slavice Štrukelj Kokoravec je spregovorila umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn, slikarka Slavica Štrukelj Kokoravec pa se je zahvalila Ministrstvu za obrambo, da umetnikom omogoča dragocen prostor, v katerem lahko razstavljajo svoja umetniška dela. 

Kulturni program je obogatil kvartet flavtistk Orkestra Slovenske vojske, slovesnost pa je povezovala Cvetka Šeško. 

Avtorica razstave, slikarka Slavica Štrukelj Kokoravec, se poleg slikarstva ukvarja tudi z modnim oblikovanjem in bioterapijo. Do zdaj je sodelovala na 42 skupinskih razstavah, razstava na Ministrstvu za obrambo je njena 21. samostojna razstava. Diplomirala je z  nalogo Moč barve v slikarstvu, prav barve pa so tudi pomemben element njene tokratne razstave. 

 

http://www.mo.gov.si/nc/si/medijsko_sredisce/novica/article/12332/7056/

bottom of page